Kleurrijkste feestdag van het jaar

Zet eens een regenboog op je neus.Nee, de titel van “kleurrijkste feestdag van het jaar” gaat wat mij betreft niet naar Pasen. Volgens onze kalender was het eerder deze week (op 3 april) “Find a Rainbow Day“. Wij leefden hier kalendergewijs toen nog in maart en zo hebben we deze mooie feestdag zomaar aan ons voorbij laten gaan.

Het is een kalender van Discworld, waar ook fictieve feestdagen opstaan, maar “Find a Rainbow Day” blijkt echt te bestaan. Nu ja, het enige dat ik heb kunnen achterhalen is dat deze feestdag afkomstig is uit de Verenigde Staten en dat er naar aloud Amerikaans gebruik een hoop merchandising rond verkocht wordt – al mag je voor deze gelegenheid ook zelf een mooie tekening maken of iets knutselen. ;-) Hoe lang deze dag al gevierd wordt en waarom dan juist op 3 april blijft mij een raadsel. Hier kun je aftellen naar de volgende Regenboogdag.

Dinsdag regende het niet, dus de kans om een echte regenboog te vinden was niet zo groot, maar je kunt de natuur altijd een handje helpen. Door te gaan zwemmen, bijvoorbeeld, of door de auto te wassen.

Fysici wassen hun auto enkel als de zon schijnt.

Wij wassen onze auto zelden en dan nog enkel als de zon schijnt. Het zou toch zonde zijn om van de gelegenheid geen gebruik te maken om regenbogen te fotograferen?

Om het helemaal in de Amerikaanse sfeer te houden, moet het extremer en moeten er vuurwapens aan te pas komen. En ja hoor, je kunt een regenboog maken met behulp van een hagelgeweer!

Om het helemaal af te maken, had ik er nog deze aftiteling bijgezet: “No rainbows were harmed in the making of this video“, maar of dat ook geldt voor de vissen?!

Zet eens een regenboog op je menu.Laten we toch met iets vredelievenders afsluiten: de installaties van kunstenaar Mark Garry bestaan uit draadjes die door de kamer gespannen zijn, maar doen denken aan regenbogen. Een tweede optie om binnenshuis aan een regenboog te komen is de installatie ‘Cumulus‘ van de Nederlandse kunstenaar Berndnaut Smilde: een wolk in een kapel – een zeer poëtisch beeld! Lamp op zetten, laten uitregenen en klaar is uw regenboog. (Niet aan te raden op parket.)

PS: Als iemand voor mij deze dubbele-regenboogcakejes wil bakken, zal ik heel dankbaar zijn. :-) (Het recept staat hier.)

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

6 Reacties

  1. Pingback: Pasen in pastelgeel en fluoroze » Sylvia's blog

  2. Pingback: Kunst met kleuren die niet bestaan » Sylvia's blog

  3. Pingback: Hoe een fysicus TV kijkt (oplossing fotoraadsel) » Sylvia's blog

  4. Pingback: Dit weekend: Gogbot in Enschede » Sylvia's blog

  5. Pingback: Regenboogdag » Sylvia's blog

  6. Pingback: Beroepsmisvorming op regenboogdag – Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 21 = 27