Nieuwsflits: Interview over kleine kansen bij Hoe?Zo!

Naar aanleiding van de lezing over “waterkansjes” van vorige week, geef ik vanavond een interview voor Hoe?Zo! radio. Het wordt vandaag uitgezonden tussen 20u en 21u op Radio 5 (frequentie) en is daarna te herbeluisteren op deze pagina (rechterkolom: mp3 downloaden).

Aanvulling (25 juni 2012):

De uitzending herbeluisteren kan door de mp3 te downloaden: rechtsklikken op deze link en “Link opslaan als…” (of “Save link as…”) kiezen.

Hieronder zie je enkele foto’s die ik maakte op weg naar en in Hilversum. Het thema is “groen”. :-)

Het NTR-paviljoen in Hilversum.

Linksboven: interieur van de Sprinter naar Hilversum. Rechtsboven: het NTR-paviljoen in het Mediapark van Hilversum. Linksonder: het paviljoen wordt omgeven door groen en heeft ook een daktuin. Rechtsonder: bij NTR zijn er toiletten voor dames, heren én aliens – al moeten die laatsten wel delen.

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

5 Reacties

 1. henk vaartjes

  * met veel belangstelling naar uw duidelijke uiteenzetting geluisterd (radio 5)

  * vraag me vaak af hoe het kan dat dingen gebeuren

  * doe zelf aan het uit het wild lokken van vogels, waarbij je zou denken dat zoiets vrijwel onmogelijk is

  * maar heb soms de indruk dat beesten ook ons (mensen) proberen te lokken, zolang je zelf een soortement van rust weet uit te stralen

  * zal misschien later nog iets aan foto en verhaal leveren van gebeurtenissen op dit vlak die zolang ze niet gebeuren een kans nul hebben om te gebeuren

  * interessant ook hoe vogels kennelijk kennis hebben van de werkelijkheid in plaats en tijd: voorbeeld meeuw die ieder jaar terugkomt rond de zonnewende, dan een tijdje erg tam is, in de tuin op het grasveldje landt, alsof ze er altijd haar vakantie doorbrengt, maar na anderhalve maand alle tamheid weer verliest, dan wel nog heel de tijd (ook de winter) in de buurt blijft (afgelopen winter blote voetjes op het koude ijs van het vaarwater hierachter bij bijna min 20 – brrr!rrrr!rrrr!) dat zulke blote voetjes tegen die kou kunnen! als het binnenkort weer echt warm wordt loopt ze met de tong uit de snavel op het grasveldje te paraderen.

  * met hartelijke groet, henk vaartjes

  ps (ben al tijden sluimerend op zoek naar de taal van de mieren – als je met een doekje afgedekt je oor vlak bij een mierennest houdt hoor je heel veel kleine piepjes – zou het een soort taal zijn in morse of nullen en enen zoals in informatica?)

  Reageren
 2. Pingback: Gelukkige Alan Turing-dag! » Sylvia's blog

 3. Pingback: Midzomervertellingen » Sylvia's blog

 4. Pingback: Jaaroverzicht 2012 » Sylvia's blog

 5. Pingback: De enige wet van de kans » Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

÷ 1 = 5