Nieuwsflits: Veni toegekend

Veni.Vorige week kreeg ik heel goed nieuws: de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft mijn Veni-project goedgekeurd. Dit betekent dat het NWO mij vanaf januari 2013 voor drie jaar zal betalen om te doen wat ik het liefste doe: mijn werk als postdoc verderzetten op het onderzoeksonderwerp van mijn eigen keuze – een combinatie van fysica en filosofie. De Veni’s zijn vergelijkbaar met de postdoctorale mandaten van het Vlaamse Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO), al zijn ze volgens sommigen nog net iets prestigieuzer.

Ik wou het nieuws natuurlijk het liefst meteen op mijn blog zetten, maar ik was niet zeker of het al openbaar mocht worden gemaakt. Gisteren zijn alle Veni’s bekendgemaakt op de website van het NWO, dus nu mag het zeker! (De namen staan alfabetisch, dus mijn project vind je redelijk naar het einde toe). Onze faculteit kreeg nog meer goed nieuws, want ook collega Sander de Boer heeft een Veni gekregen van de commissie voor menswetenschappen. In totaal gaan er dertien Veni’s naar onderzoekers in Groningen.

Concreet verandert er voor mij niet zo veel: ik blijf verbonden aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen, meer bepaald aan het departement Theoretische Filosofie. Wel start ik volgend jaar dus aan een nieuw project: “Speling in het wetenschappelijke raderwerk“, of in het Engels “Inexactness in the exact sciences“. Maar hierover lees je te zijner tijd zeker meer op dit blog!

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

8 Reacties

  1. Pingback: Van wachtmerrie tot droomjob » Sylvia's blog

  2. Pingback: Vaarwel juli, welkom augustus (met regenbogen) » Sylvia's blog

  3. Pingback: Intussen, achter de schermen… » Sylvia's blog

  4. Pingback: Over alfa en bèta: zonder kloof geen brug » Sylvia's blog

  5. Pingback: Nationale WetenschapsQuiz 2013: een tip! » Sylvia's blog

  6. Pingback: Jaaroverzicht 2013 » Sylvia's blog

  7. Pingback: Jaaroverzicht 2012 » Sylvia's blog

  8. Pingback: Herfst-symposium in zes beelden » Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 5 = 2