Waarom Shixie fysica studeerde

Shixie is de artiestennaam van Xiangjun Shi. Ze is geboren in China, maakte omzwervingen in Rusland en Groot-Brittannië en studeerde de voorbije vijf jaar in Amerika: zowel fysica aan Brown University als animatie aan de Rhode Island School of Design. Ze maakte onderstaand animatiefilmpje over waarom ze fysica studeerde en hoe zij de wereld ziet.

Hier thuis houden we zowel van fysica als van tekenfilms en wij vonden het dus prachtig.

Het filmpje lijkt lief en lichtvoetig (“Everybody is a circle.”), terwijl het toch over een groot thema gaat. Sommige aspecten zijn heel herkenbaar. Het thema (zeker het stuk dat begint vanaf 2 minuten) sluit ook goed aan bij mijn huidige project: inexactheid in de exacte wetenschappen.

Geniet ervan!

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

2 Reacties

  1. Pingback: Fysikaatje en Logikaatje » Sylvia's blog

  2. Pingback: Kinderen van de Kosmos » Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 52 = 61