Maleficent

In mijn zoektocht naar plaatjes voor mijn presentatie over de paradox van de Schone Slaapster kwam ik volgend filmnieuws tegen: eind mei komt er een nieuwe Disney-film uit over de heks uit “Sleeping Beauty“: Maleficent (of Malafide in het Nederlands). (Link naar officiële website.)

Malafide.

De heks Malafide wordt in deze nieuwe Disney-film gespeeld door Angelina Jolie.

Ik kijk ernaar uit! (Klik hier voor meer plaatjes op Tumblr.)

Eén aspect dat ik altijd prachtig heb gevonden aan de Disney-interpretie van het sprookje over Doornroosje is dat de heks hierin de gedaante kan aannemen van een vuurspuwende draak. Uit de trailer is niet duidelijk of dit idee in de nieuwe film behouden blijft (maar het is natuurlijk ook mogelijk dat ze de climax niet willen prijsgeven). Anderzijds is een herinterpretatie als afgedwaalde faun op zich ook een mooie vondst, die bovendien een alternatieve verklaring geeft voor de horentjes op het hoofd van de heks.

Malafide met vleugels.

De heks Malafide.I had wings once. They were strong. They were stolen from me.

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

1 Reactie

  1. Lilith

    Ik kijk er ook naar uit! Ik ben sowieso een grote fan van Disney (ik vond Enchanted bijvoorbeeld ook geweldig) en ik ben benieuwd naar Angelina Jolie in deze rol.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + = 10