Rara, wat is het dan wel?

Sinds het laatste fotoraadsel heb ik een nieuwe fotocamera (opnieuw een digitale compactcamera van Olympus). Voor de rest is deze rubriek hetzelfde gebleven: ik maak een foto, knip die een beetje bij en jullie mogen raden wat het is.

Om er weer in te komen, is dit een dubbele opgave. En niet al te moeilijk, denk ik.

Deel 1

Dit zijn geen balletschoentjes. Wat is het wel?

Rara, wat is het wel?

Dit zijn geen balletschoentjes. Rara, wat is het dan wel?

Deel 2

En dit zijn geen tientallen oogjes. Wat is het wel?

Rara, wat is het wel?

Dit zijn geen tientallen oogjes. Rara, wat is het dan wel?

Een tip:

[spoiler]Ja, de twee foto’s hebben iets met elkaar te maken. ;-)[/spoiler]

Laat gerust een gok achter bij de commentaren! Het antwoord volgt over twee weken.

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

6 Reacties

 1. Lilith

  Leuke opdracht! Ik weet het antwoord nog niet. Ik dacht eerst aan een soort drumstok of zo, maar de stokjes zijn te dun en de onderkant ziet eruit als een plant. Ben erg benieuwd!

  Reageren
 2. Tim

  De zaadjes van een paardenbloem en een aardbei?

  Reageren
 3. G. Nauwelaerts

  Foto 1:
  Duidelijk kleine zaadjes, gelet op de geweven blauwe wollige achtergrond. Paardebloem zoas Tim stelt zou best wel eens kunnen: een klein zaaddoosje, waarbij het ‘pluisje’ van de foto afvalt. (zie eveneens http://wilde-planten.nl/paardenbloem.htm)

  Foto 2:
  Zaadjes van een aarbei lijkt me onwaarschijnlijk. Ik dacht eerst aan één of ander eitje van een insect. Als ik echter verder de foto bestudeer denk ik dat er in die kleine ‘putjes’ een opeenstapeling van dauw is. Dit doet me vermoeden dat het terug een zaadje betreft dat dit water nodig heeft om te kiemen.

  Reageren
 4. liese

  ik dacht een ouderwetse knoop te zien op de onderste foto

  Reageren
 5. Deirdre

  Ja, het eerste zijn zaadjes van een paardenbloem, zonder pluisje, zoals G. Nauwelaerts ook al schreef. En dan lijkt de tweede foto mij evident: dit is wat er overblijft van de paardenbloem nadat de zaadjes weggeblazen zijn. Geen idee hoe dat deel van de plant heet…

  Reageren
 6. Pingback: Pluisjes (oplossing fotoraadsel) » Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + = 23