Kinderen van de Kosmos

Het Foundational Questions Institute (FQXi) onderzoekt de grondslagen en de grenzen van de fysica en de kosmologie. Het voorziet budgetten voor onderzoek naar grote vragen uit de natuurkunde en naar betere communicatie over fascinerende onderwerpen zoals zwarte gaten en kwantummechanica. Geregeld schrijven ze ook wedstrijden uit: zo was er onlangs een wedstrijd voor filmpjes waarin een onderwerp uit fysica uitgelegd of – beter nog – getoond wordt. (Hier kan je de winnende filmpjes zien. Mijn persoonlijke favoriet is de animatiefilm van Xiangjun Shi, waarover ik eerder al blogde.)

Op dit moment loopt er een essaywedstrijd met als titel “Trick or truth?” over de vraag hoe het komt dat wiskunde zo verbluffend goed werkt in de natuurkunde. En ik heb meegedaan! Mijn inzending heet “Children of the Cosmos“.

Als je op mijn essay wil stemmen, dan kan dat hier. (Maar de publieksstemmen spelen geen directe rol bij de beoordeling.) De tekst is in het Engels, maar ik zal misschien nog een Nederlandse versie uitwerken en online plaatsen.

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

3 Reacties

  1. Pingback: Essaywedstrijd: live prijsuitreiking » Sylvia's blog

  2. Pingback: Astropoetica » Sylvia's blog

  3. Pingback: Kinderen van de Kosmos: lezing en tekst – Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 ÷ 16 =