Ondertussen op Twitter (deel 1)

De voorbije twee maanden had ik geen tijd voor mijn blog. Af en toe een berichtje op Twitter lukte nog wel. Dit is deel 1 van een overzicht van de voorbije periode: over spelen met blokjes, de volle maan, logica en het werken aan een cursus.

Januari 2015 (deel 1)

Bij het begin van 2015 stuurde ik volgende nieuwjaarswens:

“Moge in 2015 ook uw balans tussen werk & gezin goed genoeg zijn om af en toe met de blokjes te spelen. ;-) #Duplo”

Work Life Balance

Helaas moest ik vervolgens dit bericht erachteraan sturen…

“Pijnlijk detail: vijf seconden nadat de vorige foto gemaakt is, is één van de mannetjes eraf gevallen. #pt”

~

Frank Deboosere herinnerde ons eraan dat het volle maan was:

“De volle maan is de hele nacht zichtbaar. Per definitie. http://www.frankdeboosere.be/vragen/vraag90.php http://youtu.be/DKyTe68xJ3c

Mijn reactie:

“.@frankdeboosere Met compactcamera kwamen we vanavond niet verder dan deze foto (bijgeknipt).”

Volle maan

~

Bij het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (HIW) van de KU Leuven werden er een aantal filmpjes gemaakt om toekomstige studenten te informeren over onze expertise. Samen met enkele collega’s werd ik geïnterviewd over mijn logica-gerelateerd onderzoek (filmpje in het Engels).

Verder gaf Lorenz Demey, één van de postdocs aan het HIW, een inleidingsles over logica (filmpje ook in het Engels).

~

Intussen werkte ik naarstig verder aan de cursus voor mijn nieuwe vak in het tweede semester. Ook op dat vlak vond ik steun op Twitter dankzij de account Dr Academic Batgirl. :-)

“For all the January syllabus makers, data crunchers, and writers. Respect.”

Volle maan

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

3 Reacties

 1. Wies de Winter

  Dag Sylvia,

  het eerste deel van je blog begreep ik niet helemaal. Net of ik in een conversatie zat die niet de mijne is, dat ik me opdrong in iets intiems dat eigenlijk niet voor mij bestemd is maar je hebt me een groot plezier gedaan met het filmpje over de logica.

  Het valt me telkens weer op hoe toepasbaar de logica toch is op veel gebieden. In eerste instantie denk je aan de filosofie maar die heeft allang niet meer het alleenrecht op haar. Wie had ooit kunnen bevroeden dat het zo’n grote invloed zou gaan hebben in de taalwetenschap. In epistemologie en wetenschapsfilosofie etc is het logisch maar juist die eigen invullingen in de buitengebieden bieden zoveel meer mogelijkheden.

  Dat stuk waar je zelf in voorkwam, geweldig. Basic observation, dat is zo ongeveer ook mijn eigen benadering. Daar waar zaken niet meer logisch noodzakelijk zijn en toch het antwoord op een vraag kunnen zijn.

  Leuk., al die enthousiaste mensen die met zoveel vuur over hun vak spreken.
  Zelfs de manier van in het leven staan leek mei ineens ook logisch.

  Reageren
  1. Sylvia Wenmackers (Auteur bericht)

   Beste Wies,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb een hele tijd niet geblogd en ik moet de toon weer een beetje zoeken. Vandaar misschien het vreemde begin. Fijn dat het stukje over logica wel kon bekoren. :)

   Groeten,
   Sylvia

   Reageren
 2. Pingback: Ondertussen (deel 2) » Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 − 35 =