Het beste van 2011

Terwijl Dagobert Duck zijn goudstukken telt, tellen wetenschappers hun publicaties van het voorbije jaar.We wensen elkaar deze dagen zo vaak het beste voor 2012, dat we haast zouden vergeten hoe goed 2011 al was! Voor ons was het een gelukkig jaar. We waren niet zwaar ziek. We reisden de wereld af. 2011 was ook het jaar dat ik met dit blog begon. Ik heb het gevoel dat we alles eruit hebben gehaald wat erin zat en dat is een goed gevoel.

De laatste dag van het jaar wordt er heel wat geteld en opgelijst. Dagobert Duck telt zijn goudstukken na en winkeliers maken hun inventaris op. Kranten schrijven over de mooiste liedjes en de grootste rampen van het voorbije jaar. Ja, eind december is lijstjestijd, ook op planeet Academia. De academische wereld houdt er een eigen jaartelling op na, waarin Nieuwjaar op 1 oktober valt. Veel activiteitenverslagen moeten dan ook pas op het einde van het academiejaar ingediend worden. Toch worden sommige inventarissen al aan het eind van het kalenderjaar opgemaakt. Op de faculteit in Groningen wordt bij de nieuwjaarsborrel het Griph-bulletin gepresenteerd, waarin alle publicaties van alle faculteitsleden van het afgelopen jaar worden opgelijst. Dit is dus een goed moment om onze eigen publicatielijsten aan te vullen en even stil te staan bij de oogst van 2011.

Het afgelopen jaar:

  • behaalde ik  een doctoraat en Danny een rijbewijs,
  • namen we twee keer het vliegtuig om op congres te gaan,
  • gingen we nog vaker met de trein,
  • bracht het werk ons in vijf verschillende landen: België, Nederland, Engeland, Polen en de Verenigde Staten,
  • gaf ik elf lezingen en één posterpresentatie,
  • dikte mijn publicatielijst aan met twee artikels, één hoofdstuk in een boek en een proefschrift,
  • schreef ik twee artikels samen met Danny, die intussen aanvaard zijn voor publicatie,
  • werden er twee proceedings-bijdragen aanvaard,
  • stuurde ik nog eens drie artikels in, die nog wachten op beoordeling.

Zo, de publicatielijst en het CV op het statische deel van mijn website zijn ook weer aangevuld. Daarmee is het werkjaar 2011 hier afgesloten. Op naar een nieuw jaar, maar eerst nog even rondneuzen op het internet op zoek naar andere overzichtslijstjes, zoals:

Gelukkig 2012!

 

Aan iedereen:
Beste wensen voor 2012.

En speciaal voor de onderzoekers:
Mooie A1-publicaties gewenst.

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × = 5