Voor filosofen gaat er niets boven Groningen

Vandaag krijgen jullie een virtuele rondleiding op mijn werk aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).Hoewel mijn uitvalsbasis Gent is, werk ik voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Vermits de RuG voor mij ‘gewoon’ mijn werkgever is, was ik nog niet op het idee gekomen om er hier verslag van te doen. Nochtans post ik van een verblijf in een andere universiteitsstad, hoe kort ook, haast altijd een reisverslag. Tja, het zijn de meest voor de hand liggende dingen die het gemakkelijkst vergeten worden, zeker? Hoog tijd om die vergetelheid recht te zetten.

De slogan van de provincie is “Er gaat niets boven Groningen”, een volledig objectieve vaststelling: bekijk dat maar eens op de kaart van Nederland. ;-) Helaas betekent die toplocatie ook dat naar Groningen afreizen een hele onderneming is: voor mij is het zo’n vijf uur met de trein. Op het laatste stuk is er internetverbinding in de trein, dus dan kan ik wel gewoon werken (of bloggen).

De stad Groningen heeft een compact historisch centrum, waar het nooit ver lopen is om een boekenwinkel of een gezellig restaurantje te vinden. (Kwestie van met mijn basisbehoeften te beginnen.) Ook de Faculteit Wijsbegeerte van de RuG is een aanrader en je kunt nu ook zelf zien hoe die er daar aan toegaat in onderstaand filmpje. De video is eigenlijk bedoeld om toekomstige Master-studenten kennis te laten maken met onze faculteit, maar zo krijgen jullie ook een beeld:

De RuG maakte vorig jaar ook een leuke, collectieve video: een lipdub-filmpje op het lied Mr. Blue Sky. Ja, in Groningen is de lucht altijd blauw – als ik er ben dan toch (ik heb de foto’s om het te bewijzen). De locaties die je ziet in deze video zijn de bibliotheek en het plein voor het Academiegebouw:

Volgende week begint mijn lessenreeks over filosofie van de waarschijnlijkheid, dus dan zal ik weer in Groningen zijn. Als het hier vriest, denken jullie dan ook even aan mij, daar helemaal in het Noorden?

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

4 Reacties

  1. Pingback: Argumentatiefouten over kansrekening » Sylvia's blog

  2. Pingback: Doe mee aan een filosofie-experiment! » Sylvia's blog

  3. Pingback: Nieuwsflits: Veni toegekend » Sylvia's blog

  4. Pingback: Verliefd op een probleem: de oneindige loterij » Sylvia's blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× 7 = 70