Boomklever

Gevonden op het geheugenkaartje van mijn fototoestel: een herinnering aan onze laatste wandeling van voor het zo is beginnen sneeuwen en regenen. Daarbij hield ik halt in het park om een foto te maken van een vink. Terwijl ik stilstond, zag ik dat er nog meer vinken in het gras zaten. Ik keek even rond en zag een andere vogel tegen de stam van een boom zitten. Eerst dacht ik aan een specht, maar toen de vogel langs de stam naar beneden begon te huppen, kwam de naam “boomklever” in me op. De vogel had een oranje buik zoals een ijsvogel en een eerder grauwe rug.

Er passeerde een fietser en de vinken vlogen op, maar de (vermeende) boomklever verdween slechts even uit het zicht, naar de andere kant van de stam. Ik probeerde een foto te maken, maar volledig inzoomen op een beweeglijke vogel leverde enkel wazige beelden op. Thuis checkte ik het op Wikipedia en ja: zowel de kleuren als het bewegingspatroon (met name het naar beneden kunnen lopen langs de boomstam) blijken overeen te komen met die van de boomklever. Het is helemaal geen zeldzame soort, maar voor mij was het toch de eerste keer dat ik een exemplaar zag.

Vink en boomklever.

Links een vink en rechts een boomklever.

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

90 ÷ 30 =