ULTRAFUN, with a holistic puff

De afgelopen tijd loop ik vaak tegen de frustrerende blog-paradox aan: van veel verschillende dingen doen krijg je inspiratie, maar je hebt haast geen tijd om er iets mee te doen.

Daarom een fragmentarische update over de voorbije maanden, geschreven op de trein tussen Groningen en Gent, in de geheel onhippe vorm van enkele wist-je-datjes.

Wist je dat…
– er al maanden een bestand op mijn bureaublad staat dat “ULTRAFUN” heet?
– dit niet de hele bestandsnaam is, maar het eigenlijk ULTRAFUNCTIONS_40.pdf is?

– de zin “Kennis krijgt een holistisch trekje” volgens Google Translate naar het Engels te vertalen is als: “Knowledge will gain a holistic puff“? :-D

– ons zoontje twee maanden geleden al de eerste brief kreeg van een school die hem graag wil inschrijven?
– ze het over het eerste middelbaar hadden? :-)
– wij niet wisten dat het zó erg was met die wachtlijsten?! :-O

– ik onlangs een e-mail kreeg van een heuse morosoof?
– dit na twee jaar in dienst van een filosofische faculteit hoog tijd werd?
– deze meneer een theorie verdedigt waarin het Nederlands herleid wordt tot het gekwaak van kikkers?

– ik niet antwoord op e-mails die gericht zijn aan “Geachte heer Wenmackers”?
– voorgaande opmerking niet gerelateerd is aan het bericht van de morosoof?
– deze aanhef wel afkomstig is van iemand die met veel vragen lijkt te zitten over het universum en waarnemers en waarschijnlijkheid?
– ik stiekem toch sympathie koester voor mensen die wiskunde consequent ‘mathematica’ noemen?

– Danny wist te melden dat zijn stresstensor weer in gang is geschoten?
– dit goed nieuws is?
– onze gesprekken als maar bizarrer worden?

En nu terug aan het werk, verdorie!

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

6 Reacties

 1. PJ Swinkels

  Ik denk dat meneer de morosoof een beetje leentjebuur heeft gespeeld bij Jean-Pierre Brisset. Over hem, en de bekende Nederlandse morosoof Willem Hietbrink (Kwispelen met Taal) morgen meer op mijn Blog.

  Simon

  Reageren
 2. PJ Swinkels

  Welke taal is ouder, het Latijn of het Nederlands? Het antwoord is verrassend: het Nederlands, in al zijn varianten. Latijn is een uitvinding van de latere bezetters, de Romeinen, die hun taal aan de oorspronkelijke bewoners wilden opleggen. Ook in Frankrijk ging dat zo, en ook daar waren het de Galliërs die het hevigst verzet boden (zie: De Bello Gallico). Nederlands en Frans nemen dus een speciale plaats in binnen de geschiedenis van de mensheid. Beide gaan volgens onderzoekers rechtstreeks terug op de eerste woorden die werden gesproken door onze voorouders, de kikvorsmannen.
  * Lees hier alles over deze theorieën:
  http://deblogvanswinkels.blogspot.be/2013/05/wie-kwaakt-daar-in-kikkerland.html

  Reageren
 3. berend willem hietbrink

  via de blog van swinkels ontdekte ik gister pas….. en probeerde een reaktie te sturen wat mij echter niet lukte daar het allemaal te ingewikkeld voor hietjebrink. vandaag ontdekte ik dan deze blog van silvia die ik dus een keertje met mijnheer zou aangeschreven hebben, kan de beste gebeuren. daarom sgreif ik thans maar iets voor swinkels en silvia wenmackers=wijn-makers dialektdies beroepsnaam en swinkels=us-winkels=onze winkels hadden meedere filialen drank…. daar winkel=wijnkelder=wijnkel verbasterd zoals je ziet beiden namen in de drankhandel daar wijn=win de meest verdienende sektor=zoekt-door in de geschiedenis… de kronieken en jaarverslagen der eeuwen staan er borden vol en glazen leeg van. kelner=kelder-heer. taalkundig tapt hietbrink immer uit een ander vaatje…. vat je… volgt thans het verslag van gisteren….bedoeld voor swinkels blog.

  al survend=zo-vind-er… komt hietbrink vaak op [internetjes ZWIJGT hietbrink niet dood] blog=-al-oog=kijken verkorting van logboek. ontdekte dus zo ook de blog van swinkels en andere flauwekul=kal.
  daarvoor mij compliment=kom-blij-mond eene uiting dat hietbrink trots op mijheer g e l t e n die daar een
  juiste reaktie over kwispelen schreef op swinkels blog. duizenddichters dank.
  gelten=kelte der kelten en galliers=gelderland enz…. zoals kwispelen wel leert.
  namen en ook moderne woordvonsten kunnen nooit zonder het universele bestaan van het dialekt-diets.
  voorbeeldend; twitter=te-weet-er …. je weetjes in enkele zinnen aan andere laten weten. apestaartje=open-
  start ja…. dit symbool is al eeuwen oud doch de dietse woordbetekenis dat je er mee kunt starten of openen.
  skennen=eerst-kennen voor dat men weet wat het kosten moet.
  wereld=wij-rolt…. neder-angel-sax world en welt daarvan verbasterd. wereld=du monde naar het frans vertaald doch verdietst is du monde=de-monden daar alle monden van mens en dier ademen eten drinken likken in liefde spugen en kwijlen… bijten maaaaar vooral spreken. bratislava=praten-slava; maakt niet uit…dialekt diets.
  dus wereld=wij-rolt… daar wij rollen bollen en tollen door het heel-al. met zijn allen al weet niemand hoe lang al
  zijn ook wij gewoon ruimtevaarders op onze planeet=plan-eenheid…. daar alles geplant der planten=plant-in het hoofdvoedsel voor mens en dier. boulangerie=bolle-lange-rij al waar de bollen en langen broden in een rij…
  donne moi une bier=doene mij een bier…. frans bestaat bij de gratie van het verbasterde dialekt diets. mogen hun woorden restaureren om hun woorden antiek te begrijpen… zoals ze al hun mooie kastelen hebben gerestaureerd. hiernamaals=hier-na-mag-alles. hietbrink is geeeeen morosoof.

  Reageren
  1. Sylvia Wenmackers (Auteur bericht)

   Beste Duizenddichter, welkom op mijn blog. Ik zal de heer Swinkels gezwind een seintje geven dat er hier een reactie voor hem is toegekomen.

   U bent alleszins niet degene die mij ooit als mijnheer Wenmackers heeft aangeschreven. (Merk op dat het in bovenstaand stukje over twee verschillende correspondenten gaat.)

   Mijn familienaam is inderdaad een beroepsnaam, maar die heeft niets met geestrijke drank te maken. Over de ware toedracht heb ik al eens een blogpost geschreven.

   Reageren
 4. berend willem hietbrink

  hietbrink is autodidakt en had blo school tot klas vijf… Daar na lts timmeren, ook niet afgemaakt. en toch in mijn prilste jeugd was ik al met dialekt bezig en zocht uit waarom er in elk dorp andere uit spraak van woorden en zo leerde ik grenzeloos verstaan…. deur is deur daar ga je deur=door… Tor=door doelpunt in het duits. Raam=ruim de ruimte die er buiten is. Ruim= room ruimte der kamer. als kind kende wim de betekenis der woorden niet door de spreek schrijftaal zo verschillen en schreef ik hep en doot en peg etc… Zoals het hoorde. Natuurlijk=naakt-eerlijk. meester=mee-stuur de man mee gestuurd met de kinderen in de klas=ik-las=ik-les=ik-lees=ik- luister enz… Tot en met klasieker= ik-lees-zeker. Ik zat op klooster= ik- luister ja je moest wel. Al had ik weinig lust tot luisteren het kon mij nergens kluisteren.

  Reageren
 5. berend willem hietbrink

  en zo is het gekomen…. Dat men buiten de schrijftaal om alle woorden weer woordbeeldsprekend kan maken. Dat is buiten het schoolsysteem om en wordt dus automatisch dood gezwegen om dat waarheid geen geld op levert..,. Geld wordt namelijk het gemakkelijkste verdiend met onwetendheid.,. De domdeid is massaale winst tot rijkdom voor de wetmakers… Dus koruptie. god voor de dommen is waarempel geen vloek. Goed=god= goud. Eerlijkheid duurt mij te lang!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× 7 = 35