Kermisgeld

3D-penIk verdien al meer dan tien jaar mijn eigen kost. Toch krijg ik van mijn ouders soms nog snoepgeld, zoals deze week voor mijn verjaardag. Op de kermis die KickStarter heet, gaf ik alles uit bij het kraam van LIX, een pen waarmee je in drie dimensies kunt schrijven! Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dat zullen we over een paar maanden zien.

De pen werkt zoals de kop van een 3D-printer. De pen wordt gevoed via een USB-aansluiting en verwarmt een buisje plastic, waardoor die vloeibaar wordt en je ermee kunt “schrijven”.

Het KickStarter-project heeft zijn financieringsdoel al gehaald, dus kan ik er vrij zeker van zijn dat er een pakketje mijn kant op komt. Tenzij er nog onverwachte problemen opduiken, doordat er nu een grote productie vereist is en de makers zelf het project annuleren. (Er zijn trouwens nog twee weken om het project te steunen en dus ook een pen te krijgen, maar de goedkope opties zijn er wel tussenuit.)

Ik verwacht geen wonderen van dit ding, maar hoop toch op enkele leuke experimentjes. De tetraëder in deze demonstratie werkt bijvoorbeeld inspirerend, want ik ben nog steeds bezig met een project over viervlakken (waarover binnenkort meer). En waarschijnlijk kan mama zo’n pen ook wel gebruiken voor een creatief project bij haar handwerkclub.

Als ik de pen inderdaad in handen krijg, komen de resultaten uiteraard op mijn blog.

Wat zou jij maken met zo’n pen?

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

3 Reacties

 1. Lilith

  Oh, ik zag die pen gisteren verschijnen op De Morgen! In de filmpjes komt een prachtige afbeelding van een vrouw voor. Zo’n dingen zou ik wel willen tekenen. Maar helaas – ’t zal bij een kubus moeten blijven. (Al vrees ik dat zelfs dat niet zo gemakkelijk wordt! ;-) )

  Reageren
 2. PJ Swinkels

  Ik zou uiteraard een spinnenweb willen tekenen. Maar om goed te functioneren zou het wel onzichtbaar (of toch minder goed zichtbaar) moeten zijn voor voorbij fietsende – of vliegende – vrouwen. Want die zou ik natuurlijk in mijn web willen vangen, aan vliegen of andere insecten heb ik niets, ik ben namelijk vegetariër. Ik loop dus ook niet rond met plannen om de gevangen vrouwen op te peuzelen.

  Reageren
 3. Sylvia Wenmackers (Auteur bericht)

  Het thema bij mijn lezers is dus “vrouwen” – afbeeldingen van vrouwen of spinnenwebben waar je echte exemplaren mee kunt vangen. :-)

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 − 43 =