Foto van komeet Lovejoy?

Vanavond heb ik in de tuin rond 23u20 een foto gemaakt van de sterrenhemel – met een compactcamera en uit de losse hand. (Tot voor kort wist ik zelfs niet dat dat mogelijk was, maar met een goede camera blijkbaar wel!)

Op de foto zie je een deel van ‘mijn’ sterrenbeeld Stier en rechts bovenaan de Pleiaden. Maar het aangeduide, wazige vlekje: is dat nu komeet Lovejoy (C/2014 Q2)? Als ik me hierop en hierop baseer, moet het ongeveer kloppen.

Wie het weet mag het zeggen! :-)

Sneeuw.

Een stukje van de sterrenhemel vanavond. Deze foto is een beetje bewerkt voor beter contrast. Link naar onbewerkte foto.

Update [iets na middernacht]:
Twitter is handig! Stijn de Vos verwees me naar deze reddit en via daar vond ik dit plaatje. Het lijkt dus inderdaad zo te zijn dat komeet Lovejoy hier op de foto staat. Fijn! :-)

Als het morgen weer helder is, maak ik nog een foto om te checken of het ‘vlekje’ zich in de goede richting beweegt.

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

2 Reacties

 1. Simen Vrederat

  Na je bekentenis dat je niet wist dat je met een camera kon fotograferen durf ik het je wel te zeggen.
  Als je een smartphone hebt tenminste. Er bestaan diverse apps waarmee je naar de hemel kijken kan en die de namen er naast zetten wanneer je de camera er op richt.
  Star walk, star map, star chart heten ze. Misschien dat je er niks mee kunt omdat ze niet gedetailleerd genoeg zijn voor hetgeen je zoekt, en was dit een domme reactie. In dat geval adviseer ik je te reageren met:
  Simen doe niet zo dom alsjeblieft.

  Reageren
  1. Sylvia Wenmackers (Auteur bericht)

   Maar Simen toch, waar haal je het. :-)

   Helaas heb ik geen smartphone, maar ik heb wel al verhalen gehoord over mensen die op een nachtelijke dropping lelijk verdwaald zijn met zo’n app. ;-)

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × = 10