Reisverslag: vakantie en werk in Stockholm

Stockholm.

Zicht op Gamla Stan (eiland van de oude stad) en het Rådhus (stadhuis, net onder de motors) tijdens de aankomst van onze heenvlucht naar Bromma, Stockholm.

Stockholm.Eind augustus reisden we – lief, zoon & ik – naar Stockholm. Eerder (in voorhistorische tijden voor wat dit blog betreft) bezocht ik al Denemarken en Noorwegen, waardoor ik er erg naar uitkeek om ook eens naar Zweden te gaan. Het was onze eerste vliegreis samen, maar de kleuter was er nauwelijks van onder de indruk. Het weer in Stockholm was zonnig en zacht tijdens ons verblijf (terwijl er ons vanuit België berichten over een hittegolf bereikten) en we hadden een fijne tijd in de hoofdstad van Scandinavië.

Stockholm.

Te oordelen naar het aantal foto’s dat ik ervan maakte, was ik een beetje verliefd op deze fontein. ;-)

Voor mij was het deels ook een werkbezoek: ik nam er deel aan het congres “CS@Work 2016” over conceptuele ruimtes. Mijn jongens verkenden ondertussen het koninklijke paleis en gingen op uitstap naar Skansen (Zweedse versie van Bokrijk). Op basis van de verhalen die ze ’s avonds vertelden horen denk ik dat ze zich prima vermaakt hebben. Danny blogde er al over en ik neem zijn fotocollage even over, dus oordeel vooral zelf. :)

Stockholm.

Stockholm fotocollage van Danny.

De lezingen vonden plaats in Flemingsberg (in Huddinge, met de pendeltrein op 20 minuten van Stockholm Centraal) aan de Södertörns högskola. Eén van de opleiding aldaar is Mediastudies, waar ook de lokale organisator bij betrokken is. Het gevolg hiervan was dat het congres plaatsvond in een studio, die helaas volledig van het buitenlicht afgesloten was, zodat we alsnog een indruk kregen van de Zweedse winters. ;-) Daar werden alle lezingen gefilmd door studenten. Het congres werd zelfs volledig live uitgezonden en de opnames zijn nu ook online te bekijken.

Als je nieuwsgierig bent naar het thema van het congres dan raad ik de openingslezing van Peter Gärdenfors aan. Gärdenfors publiceerde in 2000 het boek “Conceptual spaces – Geometry for thought” en lanceerde zo het onderzoek naar conceptuele ruimtes (in deze betekenis).

Op zaterdag 27 augustus gaf ik een keynote-lezing over conceptuele veranderingen in de (theoretische) fysica.

We keerden terug vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar (nog net op tijd om nieuwe schoenen en turnpantoffels te kopen) en de afronding van het academiejaar (met studentenpapers om te beoordelen en de verdedigingen van Masterthesissen). Ondertussen is Danny vertrokken naar een colloquium dat hij zelf mee organiseerde en staat mijn koffer klaar om daarna weer te vertrekken. Maar, zoals de verhalenboom het zo mooi zegt, dát is weer een ander verhaal. ;-)

Stockholm.

Stockholm was ook een prima locatie om weer eens op draken(foto)jacht te gaan.

Aanvulling (10u)
Via Twitter deelde ik nog deze foto’s:

https://twitter.com/SylviaFysica/status/773070492853006336

Gelijkaardige berichten:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 45 = 48